Creta Classic Run

21 - 24 Μαίου 2010

Στα πλαίσια της Αυτοκινητοδρομίας της Ελιάς που συνδιοργάνωσε η ΕΟΟΕ και ο ΠΑΣΟΕ στην Κρήτη στις 22-24 Μαΐου, μιας εκδήλωσης με πάνω από 50 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, έγιναν και τα εγκαίνια του «Μουσειακού Πολυχώρου» του Παγκρήτιου Συλλόγου Οχημάτων Εποχής, στα ΈξωΛακώνια.

Ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χατζηδάκης εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο και ο ιερέας των Λακωνίων κ. Μανώλης Καστανός τέλεσαν τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ακολούθησαν αρκετές ενδιαφέρουσες ομιλίες των οποίων ορισμένα αποσπάσματα αξίζει να διαβάστε, γιατί «μεταφέρουν» πολλά και σωστά μηνύματα. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν τιμητικές πλακέτες και απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους οδηγούς, που συμμετείχαν στην «Αυτοκινητοδρομία της ελιάς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας στην είσοδο του Εκθεσιακού χώρου, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής κ. Κωνσταντίνο Θεοχάρη και τον βουλευτή κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων και γυναίκες της Κριτσάς ετοίμασαν και πρόσφεραν στους καλεσμένους εκλεκτούς κρητικούς μεζέδες.

Ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χατζηδάκης συνεχάρη «…όλους τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της λέσχης Νίκο Τζιρή, που είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας.

Ο βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι «…είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με τα σημερινά εγκαίνια που είναι αποτέλεσμα οράματος, έμπνευσης και συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συλλόγου.»

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νίκος Πάγκαλος μετέφερε τους χαιρετισμούς του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος βρισκόταν στα Χανιά και δε μπόρεσε να παρευρεθεί στα εγκαίνια.

Η αντινομάρχης κ. Μαρία Πρατσίνη μετέφερε το χαιρετισμό του Νομάρχη κ. Σήφη Αναστασάκη και τόνισε ότι «…σήμερα γέμισε ο τόπος από εικόνες μιας άλλης εποχής. Η σημερινή προσπάθεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί μας διδάσκει πάρα πολλά πράγματα. Ο σεβασμός και η αγάπη που δείχνετε σε αυτά τα αντικείμενα είναι σημαντικά γιατί την εποχή μας λείπουν η υπομονή και η ανοχή. Αν με λίγη προσοχή σταθούμε περισσότερο σε ό,τι συμβαίνει εδώ, πολλά έχουμε να μάθουμε. Μείναμε έκπληκτοι με το υλικό που είδαμε στην Έκθεση. Η κοινωνία των Λακωνίων έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια και στο Δήμο που παραχώρησε το χώρο…».

Ο αντιδήμαρχος κ. Πανίκος Καρατσής τόνισε ότι «…αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν αυτή την ιδέα και σε όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί. Σήμερα βλέπουμε ένα αδιάφορο χώρο να έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού που εντυπωσιάζει. Σας εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια αγάπη γιατί μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να διατηρήσουμε κάτι από το να το φτιάξουμε…».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής κ. Κωνσταντίνος Θεοχάρης στην ομιλία του συνεχάρη τον Παγκρήτιο Σύλλογο Οχημάτων Εποχής γι’ αυτό το σπουδαίο πολιτισμικό επίτευγμα είπε: «Είναι ξεχωριστό για την Κρήτη αλλά και για την Ελλάδα μας να έχουμε ένα τόσο όμορφο Μουσειακό Εκθετήριο, όπου οι νέοι θα βρουν την αναχρονιστική τεχνολογία μιας άλλης εποχής, θα διδαχτούν για τη σημερινή τεχνολογία και θα εκτιμήσουν την αξία των οχημάτων που οδηγούμε σήμερα…».